menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

NOVÁ BĚŽECKÁ SEZÓNA PŘINESE SPOUSTU NOVINEK

15
prosinec

Rádi bychom Vás seznámili s novinkami sezóny 2017. Díky spolupráci s MP LESY spol. s.r.o. a ZD Skály, družstvo , jejichž lesy a pastviny lyžařské trasy na Drahanské vrchovině vesměs hostí, jsme vytipovali nové okruhy a provedli několik změn na těch stávajících. Také připravujeme novou podobu internetových stránek.

Rádi bychom Vám přestavili novou podobu tras. Pro zvětšení mapy klikněte na obrázek.

 

Příjemnou a výraznou změnou prošel především BENEŠOVSKÝ OKRUH u obce Benešov, který nově odbočuje k Bukové, kde nabízí turistovi panoramatické severní výhledy na klesající Drahanskou vrchovinu a který Vás zavede k památníků připomínající pád stíhacího letadla MiG 21. Tímto se okruh vyhnul protahovaným cestám a svážnicím, na kterých docházelo k častým střetům běžkařů, pěších turistů a těžební techniky.

 

Drobnou změnu přináší také OKRUH SUCHÝ, který opět uhýbá exponovaným protahovaným a sypaným trasám a turistu přiblíží Benešovským pastiskám, na kterých pravidelně protahujeme jeden ze dvou tréninkových okruhů pro klasické lyžování (pozn. druhý tréninkový okruh najdete na golfovém hřišti na Kořenci).

 

Na trasách jsme zachovali či vytvořili nové tzv. SPOJKY, které Vám usnadní rychlé přechody mezi jednotlivými okruhy.

 

Nově jsme dali vzniknout VELENOVSKÉMU OKRUHU a OKRUHU OKROUHLÁ. Právě tyto okruhy nabídnou množství krásných tras na západních svazích Drahanské vrchoviny.

 

Vytipovali jsme pro Vás tzv. KRÁLOVSKÝ OKRUH. Skládá se z částí základních okruhů a v délce 31 km Vás provede nejrásnějšími lokalitami Drahanské vrchoviny. Na mapě je okruh vyznačen žlutým podbarvením pod stávajícími okruhy.

 

V současné chvíli (od 10.12.) probíhá přeznačování či vytyčování nových okruhů v terénu. Sezónu 2017 budeme instalovat pouze provizorní značení, které po zkušenostech získaných v této sezóně změníme po sezóně ve spolupráci s Klubem českých turistů na značení permanentní. Omlouváme se za případné nedostatky tohoto provizorního značení.....budeme rádi, když nás o krizových místech budete informovat na emailu info@lyzarsketrasy.cz.

 

Děkujeme a těšíme se na sněhovou nadílku.

SKOL

 

Za organizátory a nadšence pomocníky

Vlastimil Štefl