menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

Na Kořenci vyšla nová golfová hvězdička

06
září

Shrnutí nejdůležitějších úspěchů Melánie Vendelbergerové v roce 2009.

Prvním výborným výsledkem a startem do mezinárodního golfu bylo suverénní vítězství v celé túře U.S.Kids  ČR  v roce 2008, kde z 13 turnajů 11 turnajů vyhrála a 2x byla druhá.Tímto vítězstvím si zajistila postup na evropské finále ve Skotsku. Na základě těchto výsledků byla  také na podzim 2008 zástupcem TK Plus Prostějov, panem Jiřím Zemanem, nabídnuta a 1. května 2009 podepsána smlouva o spolupráci se společností TK Plus Prostějov. Snahou TK Plus Prostějov, jejímž majitelem je  Dr. Miroslav Černošek, je vytvořit nejlepší podmínky pro další sportovní vývoj tak výrazného golfového talentu jakým Melánie bezesporu je. To také potvrdila hned koncem května. Melánie úspěšně obstála na ME ve Skotsku,  kde skončila na 5.místě  a  postoupila na světový šampionát U.S.Kids  do slavného amerického golfového klubu v Pinehurst v Severní Karolíně, které se konalo začátkem srpna. Tam již cestovala jak se svým otcem, tak s osobním manažerem Jiřím Zemanem. Cílem této cesty byla konfrontace s nejlepšími světovými hráčkami stejného ročníku. Výsledkem třídenních bojů v konkurenci 50 hráček bylo „ pódium“ a vynikající 4. místo v celkové klasifikaci. Jen jedna rána Melánii dělila od 2. místa a tři rány od titulu, když finálové kolo vyhrála a celkové vítězce z JAR dala 5 ran! Celkem se tohoto šampionátu zúčastnilo 1275 chlapců a dívek z 32 zemí světa a vítězů všech států USA. Na základě tohoto umístění /prvních pět z každé kategorie/ si Melánie zajistila přímý postup na tento světový šampionát v příštím roce. Vynikající úspěch!!!

 

Melánie sklízela také úspěchy na domácí scéně:

K celkovému vítězství na letošním  U.S.Kids  ČR  ji stačilo absolvovat  jen 7 turnajů + 1x semifinále a finále. Všech devět turnajů vyhrála!

Melánie také reprezentovala svůj mateřský klub  Sokrates  Kořenec  v 2. lize družstev žen na hřišti Kaskáda v Jinačovicích a v obou kolech byla platnou členkou  týmu.

Největší úspěch mezi ženami bylo  výborné  3. místo na Mistrovství klubu na rány, když druhý den mistrovství zahrála fantastických 88 ran z  dámských odpališť  /Melče je letos 8 roků!/, a celkové zlepšení  handicapu na 19,3. Také se současně stala juniorskou mistryní  klubu do 15-ti let.

Přeji Melánce kvalitní zimní přípravu a v příští sezoně minimálně stejné úspěchy jako v letošním roce.