menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

Snižujeme ekologickou zátěž našich turnajů

18
červen

Vážení členové, 

dovolte nám, abychom Vás informovali, že jsme se rozhodli pro snížení ekologické zátěže na našich golfových turnajích. Jak jistě víte od roku 2021 začne platit nové nařízení Evropské unie, které má zakázat prodej a používání jednorázového plastového nádobí a některých dalších plastových výrobků. 

Protože nechceme jen vyčkávat až toto nařízení vstoupí v platnost a jsme si vědomi velkého množství plastů, které na našich turnajích vyprodukujeme, vydáváme se touto ekologičtější cestou již nyní. 

V současné chvíli máme ještě na skladu část plastového nádobí, ale nově jsme již nakoupili ekologičtější varianty. Nově tak všechny kelímky na nápoje, ať už jde o kávu či pivo budou papírové. Oblíbené lívanečky budou podávány na papírových talířcích a k dispozici dostanete dřevěné příbory. A míchátka na kávu, která byla až doteď z plastu nahradíme dřevěnou variantou. 

Jediné, k čemu se nám zatím nedaří najít ekologicky šetrnější variantu, je voda v plastových lahvích. Každou golfovovu sezónu na všech klubových turnajích spotřebujeme dohromady cca 5000 ks vody, což rozhodně není zanedbatelné množství. A i přesto, že veškerý odpad je pracovníky Pythagora následně důkladně vytříděn, byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo najít ekologicky lepší variantu.

Pokud byste měli k tomuto tématu jakékoliv postřehy či nápady, prosím neváhejte se na nás obrátit.  

 

Věříme, že tuto změnu přivítáte. 

 

Za správní radu klubu

Blanka Vašicová