menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

ROZHOVOR: Petr Hensl - Mistr klubu na rány 2018

ROZHOVOR: Petr Hensl - Mistr klubu na rány 201817
září

Položili jsme pár otázek Mistrovi a Mistryni klubu na rány 2018. Mistryně má sice jako žena přednost, ale rychlejší byl Petr Hensl. Otázky se v rámci úspory místa nakonec ukázaly zbytečnými, tady jsou jeho odpovědi:

Na golf mne přivedla poprvé moje sestra, tehdy jsem si to jen zkusil. Až když v roce 2007 vyhrál Angel Cabrera US Open, což jsem náhodou viděl v televizi, začal jsem na Kořenec chodit. A dnes je to přesně 11 let, co jsem si udělal hrací kartu. První hole jsem měl takovou směsku. Pak jsem si pořídil Pingy a s těmi hraji dodnes.

Zajímavých situací o víkendu bylo opravdu hodně, to by bylo na delší vyprávění. Ale nejvíc jsem byl překvapen, že jsem toho moc nepokazil a v podstatě zahrál svoje dvě nejlepší letošní kola. Pokud bych si měl tipnout před mistrovstvím klubu vítěze, moje jméno by tam nebylo. Na mistrovství jsem se nijak zvlášť nepřipravoval, spíš jsem to odflákl. V neděli jsem šel ve flightu s Honzem Hovězákem a Tomášem Vrbickým. Honza se od začátku trápil s patrem, Tomáš hrál výborně, takovej útočnej golf, téměř bez chyb. Poslední 3 jamky jsem měl jen víc štěstí, to rozhodlo.

A můj golfový vzor? Je to Mirek Stehlík, golfový profesionál z Brna, chodíme spolu hrát, hodně jsem u něj nakoukal a ještě víc naposlouchal. Na závěr musím poděkovat všem, od greenkeeperů až po hlavního rozhodčího, že to zvládli, protože to fakt nebylo jednoduchý...