menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

První letošní víkend golfu

První letošní víkend golfu12
duben

Vážení členové a všichni příznivci kořeneckého golfu,

máme za sebou první víkend, kdy jsme sice s omezeními, ale přesto konečně mohli vyrazit na golf. Už od okamžiku, kdy Vláda ČR vyhlásila, že budou moci být otevřena venkovní sportoviště na recepci vyzváněl jeden telefon za druhým s dotazy na to, kdy bude možné si jít zahrát. Teetimy na sobotu a neděli byly během krátké doby zcela zaplněny a bylo vidět, že se všichni už těšíte na své letošní první krůčky po golfovém hřišti.

Již od středy probíhaly na hřišti horečné přípravy na to, aby Vás hřiště mohlo přivítat. Omezení spojená s koronavirem sice neumožnila otevřít recepci a zázemí klubových prostor, ale podařilo se zajistit provoz recepce ze startovacího domečku jamky č. 1, kde vznikl prostor i pro prodej drobného občerstvení přes okénko, což hodně z Vás, kteří jste k nám o víkendu zavítali, ocenilo.

Opatření k zamezení šíření koronaviru se dotkla i způsobu hry a některých pravidel, na která jsme byli dříve zvyklí, ale na tom pravém duchu golfové hry se to nijak nepodepsalo.

Jako velmi pozitivní aspekt celé této situace vnímáme velkou disciplinovanost Vás hráčů a všech, kteří jste k nám přes víkend přijeli. Vidíme na Vás stejnou snahu, kterou máme i my, a to chránit sebe i ostatní před nákazou a i přes všechny omezení, která musíme všichni strpět, jste byli optimisticky a příjemně naladěni.

Za celý víkend nastala pouze jedna situace, kdy došlo k porušení pravidel, přičemž tuto situaci na hřišti musel řešit marshall. Jednalo se skutečně o ojedinělý incident, který doufáme se nebude opakovat. Nová pravidla, která platí na hřišti sice nemusí vyhovovat každému, ale jde o pravidla, která platí pro všechny stejně. Proto bychom chtěli poděkovat všem těm, kteří nastavená pravidla respektují a dodržují, protože tím chráníte nejen sebe, ale i všechny, kteří se snaží zajistit, abyste si mohli přijít zahrát golf.

Stejně jako Vy doufáme, že současná krize co nejdříve pomine a nebudeme se na Vás muset usmívat jen přes okénko a roušky.

A ještě jedna perlička na závěr: Nejpomalejší flight v sobotu obešel hřiště za 3 hodiny a 20 minut.

 

Přejeme Vám krásné Velikonoce a těšíme se s Vámi na viděnou