menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

JARNÍ POZDRAV A NOVINKY NA KOŘENCI

JARNÍ POZDRAV A NOVINKY NA KOŘENCI30
březen

Vážení a milí členové a kořenečtí kamarádi,

V této nelehké době, kdy jsme měli v plánu Vás již s otevřenou náručí vítat na jarním Kořenci, k Vám zavítáme alespoň virtuálně – elektronicky. Rádi bychom Vám nabídli souhrn aktuálního dění na Kořenci a představili Vám naše plány do nadcházející sezóny.

Kořenecký rok 2020 ovlivní hned několik událostí.
 
Prvním činitelem bude bezesporu virus COVID 19. Nikdo ho nezval, nikdo se o něj neprosil ........ nezbývá, než se s ním s maximální zodpovědností vyrovnat. Vydržet omezení, pomáhat si, spojit všechny síly a poprat se s ním. Jakmile to bude možné, těšíme se na Vás. Slibujeme, že budeme do  posledních sil připravovat naše hřiště pro Vaši první návštěvu. V současné chvíli čistíme hřiště od krtinců (a že jich letos bylo....více nepamatujeme), sbíráme popadané větve, prořezáváme a oséváme nezatravněné plochy. Zaměřili jsme se především na okolí greenů, okolí jezera na jamce č.10 a také na zrekonstruovanou hráz na jamce č. 13 (u greenu vlevo). Po hřišti bez ustání jezdí pasivní aerifikátor a otevírá férveje pro jarní vláhu.  Také se nám daří ve zrychleném režimu připravovat novou férvej na jamce č. 8. Ornici jsme již navozili a v nejbližších dnech budeme celou plochu tvarovat . Hydroosevu celé plochy, který doufáme aplikovat do 14-ti dnů, se zhostí profesionálové ze společnosti Engelmann Czech s.r.o. (o spolupráci s nimi se rozepíšeme níže). Zkrátka všichni, kdo mají ruce a nohy v těchto dnech připravují hřiště.
 
Druhým hybatelem kořeneckých událostí je Vlastimil Štefl. Vlastně on už hybatelem přestane být. Tedy já sám osobně přestanu být hybatelem  (tápu v tom, jak o sobě psát ve třetí osobě, tak to vezmu z pohledu JÁ). Po krásných 15ti letech, které jsem spojil s kořeneckým golfem, se má cesta stáčí jiným směrem. Díky Bohu se stáčí pozvolně a tak byl čas plánovat a dobře se připravit. Majitelé vyslechli mé přání a spolu s předsedou představenstva, Tiborem Ťapušem, mi maximálně vyšli vstříc. Velmi jim tímto děkuji a vyjadřuji jim tímto svou maximální úctu. Dostal jsem možnost připravit svůj odchod.  Co více jsem si mohl přát? V tuto chvíli už mohu říci, že Kořenec je dobře připraven  na novou éru.

  • Vedení se ujme Karolína Jakubcová (jakubcova@korenec-golf.cz, 731 609, 411), po dobu posledních osmi let má pravá ruka. Karolína zná Kořenec jako své boty. Osm let plnila naše životy  optimismem a Bůh-ví-odkud-se-beroucí energií a této energie má dostatek i pro Vás. Má navíc jednu z nejcennějších kombinovaných vlastností, kterou v sobě objevila (nebo ji ode mne převzala:): „Umí naslouchat/zpracovávat/tvořit........problémy jsou pro ni výzva a příležitost vidí v každé maličkosti“.  Čím více prostoru jí dáte, tím více se Vám odmění.
  • Golfovou část převezme Jaroslav Pavlíček (pavlicek@korenec-golf.cz, 727 852 021), milý to člověk a kolega, který už v loňské sezóně nasával golfové provozní informace všemi možnými způsoby.  Věřím, že i Vy oceníte jeho klidnou povahu a praktický pohled na věc.
  • Do týmu jsme nově přibrali Romana Bartoně (barton@korenec-golf.cz, 606 423 813). Na Boskovicku je jeho jméno pojem. Pod jeho vedením rozkvetl nejeden gastroprovoz. Jeho úloha je tím páden jednoznačná......vrátí kořeneckou pohostinnost  do původních kolejí a posune ji vpřed. Převezme pod svá křídla také kongresové a hotelové aktivity. Věřím, že oceníte jeho profesionalitu, klientský přístup a střízlivý pohled na věc.
  • Naše zlatíčko, Ivanka Doušková, roste do profesní krásy. Povýší na plnohodnotnou vedoucí recepce a převezme pod svá křídla sekretariát klubu i akciové společnosti. Bude k denní dispozici členům a povede operativu recepčního provozu. Díky této milé osobě Vám budeme opět o něco blíže.
  • Posledním pomocníkem, byť dočasným, budou letos borci-greenkeepeři ze  společnosti Engelmann Czech s.r.o..  Do jejich působení na českém trhu patří úspěšné údržby předních golfových hřišť a tím i jejich příprava na české i evropské golfové turnaje, jako jsou Ladies European Tour, European Tour - Czech Open, nebo Grand Finále Czech PGA Tour. Pro letošní sezónu jsme s nimi sjednali pravidelné konzultace i  využití jejich greenkeeperských kapacit. Spolupráce s nimi nás těší už měsíc a nyní vím, že budou nejen náhradou za mou osobu, ale získali jsme v nich potenciál posunout Kořenec o několik stupínků výše.
  • Vlastně ještě jeden pomocník bude nad sezónou 2020 nad Kořencem bdít a bude pomáhat. Bude to Vlastimil Štefl. Opět JÁ. I nadále zůstávám v pozici člena revizní komise klubu, člena Sportovně technické komise a vedoucího Tréninkového centra mládeže. Doufám, že se budeme potkávat na turnajích, kde se občas chopím mikrofonu, kytary, golfových holí.

Třetím činitelem budou svatby. Není to příliš populární téma a proto jsme se rozhodli investovat nemalou částku do rekonstrukce kongresového sálu a jeho přetvoření v dokonalé svatební místo. Rádi bychom veškerý svatební provoz směřovali do tohoto sálu a na nově vzniklé náměstíčko, které bude situované mezi kongresovým sálem a hotely. Tradiční krytá terasa pak zůstane k dispozici golfistům a návštěvníkům využívající golfového zázemí. Už nyní máme zpracovaný projekt a rozjíždíme stavební povolení. Hlavní část stavebních prací plánujeme odstartovat na podzim a ideálně dokončit v zimě.....další sezónu už bychom rádi provedli v novém golfově-svatebním uspořádání. Navíc, už v tomto roce jsme počet svateb omezili na nutné minimum. Proč minimum a ne zcela? Bez příjmů ze svateb bychom jako většina jiných nejen golfových zařízení nepřežili. Zvyšování hracích poplatků není na místě a tak jsme nuceni hledat zdroje příjmů kdekoliv je to možné.
 
Čtvrtým elementem, který nás bude větší část sezóny ovlivňovat, bude rekonstrukce jamky č.8. Předpokládáme, že k jejímu otevření dojde až na podzim, nejspíše v září. Do té doby Vám nabídneme alternativní normu „stará 3 / nová 3“.  Věřím, že zapojením starého greenu na jamce číslo 3 okořeníme Vaši hru. Je to plnohodnotná a velmi specifická  tříparová jamka nabízející panorama jesenických hor se siluetou majestátního Pradědu. Tato jamka byla až do jejího vyřazení ze hry ikonou kořeneckého golfu a Vy sj ji budete moci ještě nějaký čas vychutnávat.
 
Představili jsme Vám pouze základní témata letošní kořenecké sezóny. Novinek, vylepšení, kroků a krůčků kupředu bude zcela jistě mnohem více, ale tyto Vám budeme předkládat postupně.....budete je potkávat při Vašich návštěvách kořeneckého hřiště. Jsme plni energie a těšíme se na Vás.
 
A těšíme se na Vás nejen my ze společnosti PYTHAGOR a.s..  Společně s námi řeší přípravu nové sezóny také Správní rada Sokrates Golf & Country Clubu. Ve společné koordinaci nastavujeme vše tak aby se již nikdy neopakovaly hlavní problémy z loňského roku. Koronavirová opatření bohužel blokují část klubového života a také nám oddalují Volební Valnou hromada klubu, nicméně tato se uskuteční ihned,  jak to situace dovolí - do té doby bude klub aktivně spravován a veden stávající správní radou.
 
Milí přátelé, nejen vyšší moc ale i každý z nás má nyní možnost přispět k tomu, abychom se potkali co nejdříve. Koncentrujme se na boj s koronavirovou nákazou. Pomáhejme si a povzbuzujme se. Buďme zodpovědní a chraňme sebe i své nejbližší. Nehrajme si na hrdiny.....riziko je obrovské a týká se každého z nás.
 
Přejeme Vám pevné zdraví a silné nervy. Přejeme Vám klidnou mysl.
Za všechny kořenecké Vás s úctou zdraví
 
Vlastimil ŠTEFL
ještě malou chvíli ředitel resortu

(Tel. číslo: 731 108 887 mi zůstává, jsem Vám na něm i nadále k dispozici. Emailem mě můžete kontaktovat na vlastimil@stefl.in)
 
PS: Noste ROUŠKY 
 
Kořenec Golf & Ski Resort
Kořenec 174
680 01 Boskovice
Czech Republic

Tel: +420 516 467 504
www.korenec-golf.cz