menu   MENU

Kořenec GOLF and SKI RESORT

golf, kořenec, sokrates, ski

menu

Melánie Vendelbergerová - mistryně U.S.Kids European Championship 2011

14
červen
Letošní evropský šampionát se odehrál ve dnech 31.5.-2.6.2011 ve skotském Gullane a kvalifikovalo se do něj 36 českých hráčů. V kategorii dívek 10 let si ze Skotska odváží titul mistryně U.S.Kids Golf European Championship Melánie Vendelbergerová (71,86,76, 233).V šestileté historii U.S.Kids Golf v České republice je to největší mezinárodní úspěch a je potřeba poděkovat všem hráčům za úspěšnou reprezentaci. Dle hodnocení amerického organizátora se nám dostálo velkého uznání a české děti zanechaly skvělý dojem.

„Vítr, vítr, vítr, celou dobu, každou minutu, každou vteřinu.“, komentuje atmosféru šampionátu trenér Tomáš Daul. „Byla to tvrdá práce a Melča s Petrem dřeli a bojovali jako lvi. Nakonec se nám podařilo vymyslet tu správnou strategii. Semkli jsme se a vyrazili za svým cílem. A nic nás nezastavilo.„

Jak vzpomíná na turnaj šampionka? „Soupeřky byli letos o dost lepší a počasí o moc horší. Nejdříve mi vítr kazil skoro každou ránu, ale pak jsem si zvykla a začalo to lítat. Hodně mi pomohl trenér. Sice mě nechal, ať si hraju svou hru, ale dobře mi několikrát poradil a já jsem to začala "cítit". A dokonce jsme se hodně nasmáli. Všude vzduchem totiž lítali kšiltovky. Ve Skotsku jsem si také našla nové kamarádky. V turnaji jsme se ale moc nebavili, to jsme se spíš soustředili. První den dobrý, druhý den špatný. Třetí den jsem se opravdu moc snažila. Na druhé devítce jsem sice už začínala tušit, že bych mohla vyhrát, ale trenér mi nechtěl říct, kolik ran mám já a kolik ostatní. Cítila jsem však, že je to dobrý a že je spokojený."

Zeptali jsme se na pocity také otce, Petra Vendelbergera. „Byl to obrovský tlak, který Melča musela pocítit. Po prvním kole, kdy zahrála o 10 ran lépe, než druhá v průběžném pořadí, nám odešlo patování a propadli jsme se na druhé místo. Tady byl ten důležitý okamžik, aby Meli našla zase svou pohodu. Sice jsme se všichni snažili a drželi zkrátka, ale to očekávání z nás musela cítit. Melča to však rozjela ve velkém a na posledních jamkách ji dokonce musel Tomáš krotit, aby hrála na jistotu. Na vítězství nám totiž stačilo jít těch pár posledních jamek v boggie. A vyšlo to. Pocit je to neskutečný. Oproti roku 2009, kdy jsme skončili na 5. místě a kdy jsme věděli, že to mohlo být lepší, jsme si letošní ročník opravdu užili. Je nám krásně.“

Na závěr připojujeme kořenecký komentář: „Skvělé, krásné, absolutní. Meli, Petře, Tome, těšíme se na Vás. Až Vás na Kořenci potkáme, tak to velké vítězství s Vámi pořádně oslavíme!"

Výsledky českých hráčů: https://www.uskidsgolf.cz/Tours/EC2011/vysledky.htm